direct naar de inhoud
(c) All - FH Technic
-Uw DPF Diesel Partikel Filter lampje is aan ? Wat nu ?

DPF FAP
Als u problemen ondervindt met uw DPF Diesel Partikel Filter en op zoek bent naar een permanente oplossing kunnen wij u helpen !

Diesel Partikel Filters zijn vanaf 2006 gemonteerd op meeste moderne diesels en vertonen na enkele jaren problemen.

DPF of FAP Filters zijn ontworpen om vervuiling/fijnstof te reduceren en werken eigenlijk alleen effectief bij regelmatig snelweg gebruik.Korte ritten en stadsverkeer kan leiden tot voortijdige verstopping van het DPF,dit kan weer leiden tot dure reparaties.

Zodra het DPF permanent verstopt raakt en zich niet meer laat regenereren, moet deze worden vervangen. De kosten hiervoor varieeren tussen de 1000 en 2500 euro.

De onderstaande voertuigen behoren vaak tot de grootste risicogroep.

 • Stadsbussen.

 • Taxi's.

 • Pakket bezorgdiensten.

 • Veelvuldig stadsverkeer.

 • FH technic kan u hierbij helpen; wij kunnen het DPF filter voor u uit uw motorsoftware schrijven. Evt waarschuwingslichten verdwijnen en de regeneratie zal volledig ophouden.

  Zodra het DPF is weggeschreven dient het handmatig te worden opengemaakt en geleegd.

  Er zal na verwijdering van het DPF een besparing optreden in het brandstofverbruik.

  Dit komt door het volgende :

 • Tijdens een regeneratie van het DPF wordt er extra brandstof wordt geinjecteerd, dit brengt de temperatuur in het uitlaatsysteem omhoog en reinigt het filter. Door het uitblijven van dit proces, wordt er dus behoorlijk brandstof bespaard.

 • Minder restricties in het uitlaatsysteem zullen de algehele prestaties van de motor te verbeteren en natuurlijk zullen er in de toekomst geen dure DPF reparaties meer optreden.

 • Negeren van de storing kan echter leiden tot verdere en vaak kostbare problemen , omdat uw voertuig op een noodprogramma loopt en dus niet optimaal presteert.

  In sommige gevallen blijft het regeneratie programma in een cyclus hangen, waardoor er continue extra brandstof wordt geinjecteerd. Het gevolg is dat er lek optreed langs de zuigers van de motor in het carter. Hierdoor stijgt het olieniveau in het carter en zal dit onherstelbare schade brengen aan de motor. Er rest dan alleen nog een totale motor transplantatie.

  Rijdt niet onnodig lang door en wacht niet te lang met het laten onderzoeken van uw storing. Uitlezen is vaak goedkoop.

  FH Technic beschikt over vrijwel alle moderne uitleesapparatuur om ook uw voertuig op eventuele storingen te kunnen uitlezen.